Basında DerneğimizTüm Haberler

BOFSAD Yaptığı Çalışmalarla Bolu’ya Büyük Katkı Sağlıyor

Bolu’nun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında kurulan, 120’nin üzerinde üyesi bulunan Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) büyük bir hızla faaliyetlerine devam ediyor.

bofsad-yaptigi-calismalarla-2

Önceki hafta 2016-2017 sezon açılışını gezi sunumu ile yapan BOFSAD (Bolu Fotoğraf sanatı Derneği), yine büyük bir katılımın olduğu geçen hafta da kuruluşunun 6. Yılını BOFSAD Yönetim Kurulunda ki üyelerin fotoğraflarından hazırlanmış sunumu eşliğinde yaptı.

Özellikle Milli Parkların verilerine göre Yedigöller’in tanınırlığını çok büyük oranda artıran BOFSAD, geleneksel hale getirdiği Yedigöller gezisini de bu sene 06. Kasım 2016 Pazar günü 110 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Her Perşembe günü yapılan fotoğraf sunum ve sohbetlerine, yılda iki defa düzenlenen fotoğraf eğitim kurslarına, sergilere aynı hızla devam eden BOFSAD, TFSF’nin düzenlediği “Göçmenler”, “Mevsimlik” İşçiler gibi projelerde de yer alırken, psikolojinin fotoğrafla anlatımı olan “Ben Kendim ve Kişisel Özelliklerim” toplumsal projesini de başarıyla oluşturup sergiledi.

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hamza Canbaş: “  BOFSAD olarak Bolu’ya yılda en az 200-300 fotoğrafçının gelmesini sağlayabiliyoruz. Bu ekip işiyle hep beraber yürüttüğümüz bir çalışma. Amaç; Bolu’nun tanıtımına katkı sağlamak ve bunu yaparken de daha iyi fotoğraflar çekebilmek, sanat adına daha iyi bir şeyler ortaya koyabilmek, birlik beraberliği ve arkadaşlığı saylayabilmektir. Biz bunu oluşturduğumuz sosyal medya ağı ile 1 saat-2 saat gibi bir sürede, 10 bin kişiye ulaştırabiliyoruz. Bugün bir yerel gazeteden daha fazla etkiliyiz. Fotoğrafın gücü her zaman yazının gücünden daha fazla oluyor.” diye belirterek sözlerine devam etti.

UNESCO TARAFINDAN YENİÇAĞA GÖLÜ KORUMA ALTINA ALINDI

Canbaş “Tanınırlık noktasında, 2014 yılında ‘Tabiatın Kalbi Bolu Fotoğraf Yarışması’ yaparak 800 kişinin Bolu’ya gelmesini, Bolu il ve ilçelerini, göllerini gezdirerek görmelerini sağlayıp, tanıtımını yaptık. 4000 fotoğrafla katılım oldu. Ayrıca 2015 Yılında Yeniçağa’da yaptığımız “RAMSAR” (Sulak Alanların Korunması) projesinde, 45 bin fotoğraf arasında gönderdiğimiz fotoğraflarla ilk sekize girerek, UNESCO tarafından Yeniçağa Gölü koruma altına alındı. Bu da Bolu Fotoğraf Sanatı Derneğinin üyelerinin çektiği fotoğraflarla oldu. Yine Seben Göleti sonrası değişen “Seben Göleti Flora ve Faunası’nın” tanınmasında, o bölgede bitkiler ile canlıların ortaya çıkması tespitinde de BOFSAD yarışma düzenledi. Hem Düzce’den hem de Bolu’dan katılımcıları sağladığımız gibi o bölge için çok sayıda çekilen fotoğraflarla değerli bir arşivde elde edilmiş oldu. Yine BOFSAD olarak hem il içinde hem de diğer illerde fotoğraf çekim gezileri yaptık. Biz yavaş yavaş Türkiye’yi fotoğraflamaya çalışıyoruz. Ama tabi en çok da Bolu’dan fotoğraf çekiyoruz ve bu etkinliklerimizi de yine büyük bir tempo ile sürdüreceğiz.” diyerek konuşmasına son verdi.

haber   151